Thijs Rentier draagt eindelijk het shirt van Goes

GOES – Lang moest Thijs Rentier (23) wachten op zijn debuut bij zondag-hoofdklasser Goes. De verdediger raakte in de voorbereiding van het seizoen zwaar geblesseerd. Twee weken geleden, tegen Jong FC De Bosch in stadion De Vliert, maakte hij zijn eerste minuten in het rood-wit. Zondag, op bezoek bij Juliana’31, hoopt Rentier opnieuw op een invalbeurt.

Vorig voetbalseizoen ruilde Thijs Rentier Duiveland in voor Goes. De verdediger koos voor een flinke stap omhoog, hopend zich te meten met kwalitatief betere spelers dan hij gewend was. Al snel kon zijn planning de prullenbak in. Begin september brak hij op de training z’n kuitbeen.

Rentier: ,,Omdat ik eerst op een veel lager niveau voetbalde, was het lastig aanklampen in de voorbereiding. Ik merkte dat ik stappen maakte. Vervolgens raakte ik geblesseerd. Dat wierp me helemaal terug. Tijdens m’n revalidatieproces startte ik weer van begin af aan. De groep had zich verder ontwikkeld, terwijl ik stilstond en zelfs achteruit ging. Het niveauverschil werd daardoor nog groter.”

Hoewel Rentier nieuw was in de Goese selectie en al vroeg in het seizoen met zwaar blessureleed kampte, settelde hij zichzelf in de groep. ,,Ik heb volgens mij maar één wedstrijd gemist. Natuurlijk baalde ik soms dat ik de gehele zondag kwijt was aan reizen en voetbal kijken. Maar als je onderdeel bent van een groep, hoort dit erbij.”

De laatste weken maakte de verdediger als invaller zijn eerste minuten. Af en toe heeft hij last van zijn voet. ,,Maar dat kan geen kwaad.” Zondag, tegen laagvlieger Juliana’31, hoopt Rentier opnieuw in actie te komen. ,,Ik heb een conditionele achterstand op de rest. Het lukt me nog niet om een hele wedstrijd te spelen. Gelukkig volgen er nog veel belangrijke wedstrijden. Ik ben dus op het goede moment fit.”

Goes kan in Malden (regio Nijmegen) weer beschikken over Sherief Tawfik. De routinier miste de bekerwedstrijd tegen Sliedrecht (1-7-winst) vanwege ziekte. Rick de Punder is er nog altijd niet bij.

Bron: https://www.pzc.nl/amateurvoetbal/thijs-rentier-draagt-eindelijk-het-shirt-van-goes~af75c089/